Schüsslerova sůl Silicea BIOMINERAL D6® – barva: modrá, číslo 11

Kyselina křemičitá, H2SiO3

 Pevnost kolagenové struktury. Pomáhá udržovat silnou a zdravou pojivovou tkáň Pojivové tkáně, kůže, vlasy a nehty, klouby, chrupavky, vazy, ploténky. Chrání Nervy, posiluje jejich ochranné vrstvy. Pomáhá při křehkosti cév, sklonu k tvorbě modřin. Prevence vzniku strií. Čistí a posiluje pevnost tkáně při infiltrovaných a uzavřených ložiscích hnisu, při hnisavých angínách, abscesech, aterosklerotických změnách cév, kalcifikacích v kloubech, zánětech a bolesti kostí a zubů, záněty nehtového lůžka, rozsáhlé modřiny, atopický ekzém s jemnou a citlivou kůží, mykózy, záněty a zvětšení prostaty, ucpané slzné kanálky atd. Pomáhá vedle Calc phos při těžké osteoporóze, hojení komplikovaných zlomenin a artrózy. Pomáhá také při kýle, křečových žilách, vypadávání vlasů, páchnoucímu pocení, nervové přecitlivělosti (např. na úplněk a po elektromagnetické záření). Má omlazující a liftingový účinek.

NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

 Dlouhodobé a opakované záněty s otokem tkáně, tvorbou hnisu, které odolávají léčbě. Hnisavé záněty - akutní nebo opakované (ječmen, hnisavá ložiska kolem nehtů, mandlí). Ucpané slzné kanálky u dětí. V případě abscesu v oblasti hlavy a u velmi bolestivých ložisek je vhodné kombinovat s Hepar sulphur calcarea 30C, který zastavuje hnisání. Silicea se svým čisticím účinkem podporuje hnisání a urychluje zrání hnisavého abscesu, který se v akutním stavu může ještě zvětšit (Zincum, Calc sulph - pro chronické hnisavé stavy). Kožní záněty, akné s hlubokými hnisavými ložisky. Snadno zanícená a oteklá kůže, která se obtížně hojí. (Zincum). Ekzém s pergamenovou tloušťkou a suchou kůží, rány na kůži, které se špatně hojí, kůže velmi svědí, postižená škrábe, až krvácí (Nat mur, Nat phos, Zincum) Předčasné stárnutí kůže, kůže je povadlá s hlubokými vráskami. Artróza, degenerativní onemocnění velké klouby - koleno, kyčel, rameno (Nat mur, Calc phos), Osteoporóza (Calc phos, Zincum, Mag phos). Zlomeniny (Calc phos). Bolesti a záněty kostí a zubů, které se nezlepšují ani teplem, chladem a tlakem. ateroskleróza (Nat phos).

Metabolismus cukrů a tuků, Kali mur - ředění krve, Mag phos - metabolismus cukrů a tuků, Zincum - záněty a hojení). Křečové žíly, hemoroidy (Calc fluor, Cuprum, Zincum, Kali mur - ředění krve při bolestech). Křehkost cév, sklony k tvorbě modřin, čistí tkáň v případě rozsáhlých modřin. Chronické a opakující se záněty, chronická hnisavá angína (Nat phos - chronické zduření lymfatických uzlin, Calc sulph - detoxikace). Neurodegenerativní onemocnění periferních nervů, roztroušená skleróza, epilepsie (Kali phos). Alzheimerova choroba (Zincum, Kali phos). Kalium - vlasy se štěpí na konečcích, stávají se jemnými a lámou se (Zincum). Lámavost nehtů - nehty se stávají loupat v plátcích (Zincum - deformované nehty, Calc fluor - praskliny na nehty)Mykózy (střevní, nehtové, vaginální)a parazitů (Nat phos). Těhotenství - prevence strií, zubního kazu, podpora zdravé kostry plodu (Calc phos, Calc fluor).atrofie tkání obecně (Kali phos). Záněty a zvětšená prostata (Nat mur, Zincum).Nízká odolnost pojivové tkáně. Odolnost pojivové tkáně proti natržení, kýly, prevence vzniku strií (Calc fluor - šlachy). Vysoušení kloubů a meziobratlových plotének (Nat mur). Čištění nekrotické tkáně po srdečním infarktu, spontánním potratu apod.

Poznámka: Silicea vylučuje z tkáně vše neživé. Proto se nedoporučuje u lidí s implantáty, zejména těmi, jejichž tělo nepřijalo. A v jejich okolí přetrvává zánět. Silicea může také způsobit příznaky akutní překyselení tím, že vypuzuje kyseliny z tkání, například pálení žáhy, nebo problémy s močovými cestami. V tomto případě se Silicea podává s Nat phos v poměru 1:2, např. 3 tablety Silicei a 6 tablet Nat phos.

TĚLESNÉ PROJEVY:

Vybrané chutě, nesnášenlivost tučných jídel. Špatná kvalita nehtů, loupání v místech. Zhoršení stavu v noci. Zhoršení za úplňku. Zhoršení chladem, v zimě. Zlepšení teplem. Chlad, lidé nosí o jednu vrstvu oblečení navíc, musí se přikrýt dekou. Průvan ji zhoršuje. Páchnoucí pocení. Citlivost a nervozita, přecitlivělost na světlo, hluk, elektromagnetický smog, úplněk. Lenost.

DIAGNOSTIKA OBLIČEJE

Hluboké vrásky, zejména kolem očí, u úst, v blízkosti ucha, na čele, mezi obočím a na krku. Kůže je tenká, bez podkoží podkožního tuku. Připomíná pergamenový papír, ztrácí sametovou strukturu, je vyhlazená. Zrcadlový lesk kůže na čele a nose, zejména na špičce a hřbetě, a na holeně (fistula). Plešatost, zrcadlový lesk pleše části hlavy. Vlasy jsou jemné, křehké, lámavé, suché, roztřepené na koncích. Silný výtok z ucha - chronické. Hluboké propadlé oční důlky. Modré skvrny pod kůží (krev) erupce.