Schüsslerova sůl Kali sulph, BIOMINERAL D6® – barva: olivová, číslo 6

Síran draselný, K2SO4

Buněčné dýchání a nitrobuněčná detoxikace. Podporuje okysličování a funkci tkání. Slizniční funkce. Pomáhá při klaustrofobii, pocitu dušení a nedostatku kyslíku, "pozdně odpolední deprese", touha po čerstvém vzduchu, nesnášenlivost. uzavřených místností s vydýchaným vzduchem atd. Regeneruje intracelulární antioxidační systém. Antioxidant při chronických zánětech, vše autoimunitních onemocnění a rakoviny - prevence. Pomáhá při zotavení chronicky zanícené nebo olupující se kůže. Podporuje trávení a funkci slinivky břišní. Spolu s Nat sulph detoxikuje játra a zlepšuje jejich metabolické funkce.

 NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

Chronické záněty - infekční, chronický zánět - neinfekční, autoimunitní (Ferr phos - akutní zánět, Zincum, Cuprum, Manganum, Selen). Lepkavý, žlutý, žlutozelený, zelený až zelenohnědý hlen (Nat sulph, Ferr phos, Kali mur). Zánět plic.

Nedostatečná činnost slinivky břišní, zažívací potíže, pocit, že jídlo uvízlo v žaludku (Nat phos -.zlepšuje vylučování žaludečních kyselin, kyselá chuť v ústech, Nat sulph - zlepšuje činnost jater a vylučování žluči, hořká chuť u kořene jazyka).

Pocit nedostatku kyslíku, pocit dušnosti, problémy s dýcháním, astma, obstrukce dýchacích cest. Deprese pozdního odpoledne, klaustrofobie. Bolest hlavy ve večerních hodinách v teplé místnosti. Čerstvý studený vzduch bolest zmírňuje.

Chronický zánět kůže, ekzém s olupováním kůže a drsnou pokožkou, lupénka, neurodermatitida, seborea, chronické akné. Regenerace kůže při chronických zánětech. Kali sulph by měl být přítomen ve všech kombinacích pro regeneraci kůže. Na začátku léčby může dojít ke zhoršení stavu pokožky, pak je dobré používat Kali sulph pouze zevně, později také v průběhu léčby. vnitřně (Zincum, Nat sulph, Nat phos - mastná pleť, Calc fluor - praskliny, Silicea - hnisavé usazeniny). Schüssler nazýval Kali sulph solí kůže a epitelu. Mastné lupy ve vlasech (Nat phos, Calc sulph - mléčný strup). Hyperpigmentace, výrazné pihy, pigmentové skvrny (Ferr phos). Intenzivní denní sport (Ferr phos, Mag phos).

 Metabolická onemocnění - vysoký špatný cholesterol, diabetes 1. typu (Mag phos, Nat sulph, Nat phos, Zincum). Svalová horečka (Ferr phos - prevence svalové horečky). Detoxikace po dlouhodobém užívání léků poškozujících játra a chemoterapie (Nat sulph). Zvýšená teplota, zejména večer.

 Poznámka: Při chronických zánětech, kožních onemocněních, chronickém žlutozeleném lepkavém exsudátu a při  autoimunitních onemocnění je úprava stravy předpokladem uzdravení. Je nezbytné zařadit více antioxidantů ve stravě, tj. zeleniny, ovoce a olejů s nenasycenými mastnými kyselinami. U chronických zánětů je vhodné vhodná úprava stravy podle testu potravinové intolerance. Je třeba také poznamenat, že Kali sulph je velmi pomalu působící sůl, zejména pokud jde o poruchy pigmentace a chronických zánětů kůže. Léčba může trvat 4 až 8 měsíců pravidelného užívání, často i déle. Dlouhodobé užívání Kali sulph zpravidla není vhodné vyžaduje Nat sulph, zejména pokud se objeví příznaky v obrazu jeho nedostatku.

TĚLESNÉ PROJEVY

Pocit nedostatku kyslíku ve vzduchu, nutnost spát při otevřeném okně. Hluboké vzdechy, časté zívání. Zhoršení stavu večer. Zlepšení na chladném vzduchu. Zhoršení v uzavřeném prostoru teplé místnosti. Pocit plnosti po malém množství jídla, špatné trávení. Zhoršení po těžkém a nezdravém jídle- mastném, grilovaném, připáleném, smaženém, hranolkách atd.

DIAGNOSTIKA OBLIČEJE

Hnědožluté, okrové zbarvení kůže, zejména v okolí úst a na bradě. Pigmentové skvrny, mnoho pih, hyperpigmentace. Zánět kůže, suchá a olupující se kůže. (na obličeji, ale i kdekoli na těle).