Schüsslerova sůl Calc sulph, BIOMINERAL D6®, barva - tyrkysová, číslo 12

Síran vápenatý, CaSO4

 Detoxikace tkání. Podporuje funkci jater, detoxikuje a čistí tkáně, lymfatický systém, uvádí do pohybu toxiny a odpadní látky. Prostředek proti chronické tvorbě hnisu.

 NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

 V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

Chronické a recidivující hnisání záněty: akné, ječmen, zánět dásní, angína, afty, píštěl,... (Nat phos, Nat sulph), crusta lactea - strup mléčný (Kali mur). Pustulózní opary na rtech, které se často opakuji. Zánět dýchacích cest (akutní i akutní) s hnisavým výtokem (bíložlutý až zelený, hustý, často masivní). Celulitida, oranžová kůže, husté a tuhé mořské řasy.

Podpora detoxikace, detoxikace organismu, detoxikační účinek (Nat sulph). Revmatismus, pálení nohou (Nat phos). Tkáňové otoky, serózní otoky (Nat sulph). Funkční sterilita. Vředy na kůži a sliznicích, otevřené hnisavé a špatně se hojící rány, afty, bércové vředy.

Poznámka: Calc sulph není ideálním akutním lékem na afty a herpes. Je lepší jej používat v přechodném období propuknutí nemoci na kůži a předcházet jí K prevenci opakovaného výskytu erupcí. Pokud se Calc sulph použije v akutním stavu, urychlí se celý proces - vylučování a hojení oparů.

Na začátku užívání Calc sulph soli může dojít ke zhoršení stavu,  hnisavé vyrážky nebo se může objevit hnisavá vyrážka. V té době by měl být organismus detoxikovat organismus a dávkovat přípravek pomaleji, stačí 3 tablety denně. Pomůže také strava - lehce stravitelná strava - ze solí přidat Nat phos na podporu ledvin a Nat sulph na podporu jater, nutností je dostatečný pitný režim.

 

TĚLESNÉ PROJEVY:

Hnisavé kožní vyrážky. Zhoršení z vlhkosti. Silné kožní řasy.

DIAGNÓZA OBLIČEJE

Alabastrově bílá. Bílý jako zeď nebo omítka.