Schüsslerova sůl Calc fluor, BIOMINERAL D6®, barva - zlatá, číslo 1

Fluorid vápenatý, CaF2

Calcium fluoratum

 Pružnost a odolnost. Vztahuje se ke keratinu. Nedostatek se projevuje jeho hromaděním na povrchu kůže, ztluštělou kůží a trhlinami v kůži a nedostatkem kůže sliznic. Díky své vysoké tvrdosti a odolnosti vůči kyselinám chrání celistvost povrchu kostí, kůže, stěn cév, zubní skloviny, sliznic a žaludku. Zlepšuje pružnost cév, šlach a kůže.

NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

Problémy se zubní sklovinou, zubní kaz a citlivost (např. na chlad), prasklé nebo vylomené skloviny, obnažené a citlivé zubní krčky, fluoróza, žluté zabarvení zubů (Calc phos).

Ztluštění a deformace na povrchu kosti (kostní výrůstky, ostruhy, exostózy), zejména v místech mechanického dráždění nebo tření.

Velmi tvrdé cysty a novotvary (např. v oblasti zápěstí).

Bolesti kloubů (Calc phos, Nat Phos, Silicea).

Ztluštění, ztuhlost a bolestivost šlach, zkrácení Achillovy šlachy, bolesti a záněty šlach, tenisový loket, bolest šlach v důsledku extrémní námahy (např. bolest zápěstí při práci s počítačovou myší, bolest a mikrotrauma. bolest šlach při sportu a silovém tréninku, bolest šlach při běhu atd.).

Bolestivý zánět paty (Ferr phos),problémy s fasciemi.

Zkrácené fascie mohou být také příčinou chronické bolesti zad (doporučuje se protahování nebo jóga).

Hypermobilita kloubů, padlí nožní klenby, podvrtnutí nebo přetížení šlach.

Hyperkeratóza kůže, mozoly na chodidlech, dlaních, chodidlech, ztluštělá kůže na chodidlech.

Praskliny v kůži (obtížně odstranitelné).

Popraskané koutky úst, prasklinky na patách, praskliny při ekzémech (Zincum), praskliny na rtech (Nat phos -odkyselení). Praskliny na nehtech, lámavé nehty (Silicea - nehty se štěpí v plátcích a jsou měkké, Zincum - deformované nehty 

Mnohočetné povrchové vrásky na kůži kolem očí, na obličeji, na rtech. Calc fluorine působí jako biochemický lifting obličeje při předčasných vráskách.

Povislá kůže, povislé břicho (Silicea).

Osteoporóza, osteopenie (Calc phos, Silicea).