Schüsslerova sůl Kali mur, BIOMINERAL D6® , barva oranžová, číslo 4

Chlorid draselný, KCl

Regulace fibrinu. Podporuje ředění krve, snižuje riziko trombózy, podporuje rozpouštění trombů. Pomáhá při akumulaci fibrinu, fibrózy, cysty, fibroidy, kožní výrůstky a srůsty.

 Pomáhá předcházet tvorbě tuhých a nevzhledných jizev. Důležité minerální látky pro sliznice průdušek. Je biochemickým prostředkem pro druhé stadium zánětu.

Otok a bílý vláknitý hlen. Pomáhá rozpouštět a vstřebávat hustý hlen, usnadňuje odkašlávání. Vhodný lék pro kuřáky nebo při překrvení při důsledku nadměrné konzumace mléčných výrobků. Posiluje sliznice průdušek. po opakovaných infekcích.

NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

 Akutní zánět s fibrinózní exsudátem. Krustovitý bílý sekret, který se obtížně odstraňuje z povrchu sliznic. Jazyk je pokryt bílým povlakem, který je přilepený, nelze je odstranit ani zubním kartáčkem. Zánět horních cest dýchacích s hustým bílým hlenem. Silné překrvení, vlhký, dávivý kašel, který může způsobit až dušení nebo potíže s dýcháním. Sípání nebo dokonce ztráta hlasu. (Ferr phos, u akutních zánětů se z praktických důvodů běžně podává společně s Kali mur. a Ferr phos každé 1 až 2 hodiny, Zincum).

Akutní infekční zánět - zánět kůže nebo ucha se silným otokem, růžovka, plané neštovice, spála, bronchitida, angína (Ferr phos, Zincum).

Rosacea (chronický zánět kůže s otokem), zarudnutím, kuperóza (zarudnutí kůže v důsledku rozšířených cév). Myalgie. Akutní a opakující se záněty bronchiální infekce. Kali mur má afinitu ke sliznicím průdušek (Ferr phos). Kuřácký vlhký kašel. Podráždění sliznice dýchacích cest nejen biologicky (viry, bakterie), ale i chemicky a fyzikálně.

Vdechování těkavých dráždivých látek, např. barev a nátěrů. V létě je běžné onemocnění v důsledku klimatizace a náhlého velkého množství teplotních změn.

Kali mur je lék na žlázy, pomáhá při otocích žláz, např. mléčných žláz. Akutní otoky, infiltrace lymfatických žláz, angína. Změny ve štítné žláze v důsledku chronického zánětu. Klíčovým příznakem pro výběr Kali mur je bílá barva neodstranitelný povlak na jazyku.

Zvýšená viskozita krve, nedostatečné odbourávání zbytků fibrinu. Kali mur se také nazývá "biochemický anopyrin".

Trombus (krevní sraženina) kdekoli.

Zvýšené riziko trombózy - rizikové skupiny jsou starší lidé, těhotné ženy, ženy užívající léky, antikoncepci, lidé s chronickými záněty, rakovinou, poúrazovými stavy, lidé s chronickými záněty, poúrazovými stavy a chirurgickém zákroku, lidé s kardiovaskulárním onemocněním. Dlouhodobá nehybnost jako je sezení během dlouhých letů nebo sedavé zaměstnání, u pacientů po úrazech a operacích, u kterých je zhoršený návrat žilní krve, která způsobuje zvýšené riziko trombózy a bolestivosti končetin.

Bolesti v žilách (křečové žíly, hemoroidy). Tyto problémy se obvykle zhoršují v letním období.

Menstruace se silným krvácením a s velkými krevními sraženinami. Myomy, fibrózní změny kdekoli: děložní myomy, fibrotické cysty v prsu atd. (Nat sulph - fibrinogen se tvoří v játrech). Hromadění fibrinu. V jakémkoli chronickém zánětu může dojít k hromadění fibrinu a dochází k fibrinózní degeneraci tkání a orgánů, které tak ztrácejí své vlastnosti.

Funkce a pohyblivost. Patří sem chronická bronchitida, revmatoidní artritida, cystická fibróza, uzliny štítné žlázy, chronický revmatismus, cirhóza jater, chronická cystitida, chronická mastitida (biochemické antioxidanty: Kali sulph, Ferr phos, Zincum, Cuprum, Selenium, Manganum, detoxikace: Nat sulph).

Nadměrná granulace, tvorba hypertrofických jizev a srůstů. Čerstvá jizva stále časem dozrávající ze zranění až 1 rok, přičemž nejhorší období z hlediska tvrdnutí a ztvrdnutí je 3. až 5. měsíc. To, co je zpočátku žádoucí, tj. aby rána hojit a vytvářet kolagenovou síť, se později stává nežádoucím, protože jizva tuhne, omezuje pohyb a zvětšuje svůj objem nad úroveň kůže. Hojení rozsáhlejších popálenin (Calc fluor). Fluorid vápenatý pomáhá odstraňovat chemické jedy z těla ven, a proto se doporučuje např. před a po očkování a po něm. Kožní výrůstky, nejčastěji v místech chronického podráždění (pásek, podprsenka, řetízek). Virové bradavice (Nat sulph, Zincum). Alergie - posílení sliznic (Nat mur, Zincum, Calc phos).

 TĚLESNÉ PROJEVY:

 Absolutně nejvýznamnějším znakem je bílý těžko odstranitelný povlak na jazyku.

Kožní výrůstky, nejčastěji na obličeji a končetinách - bílá tvrdá podkožní zrnka, tzv. krusty. Zhoršuje se konzumací mléčných výrobků mléčných výrobků.

DIAGNÓZA OBLIČEJE

 Bílá barva kůže v okolí očí (jako neopálená skla).

Chronické zarudnutí kůže. Pavoukovité závoje.

U dětí fialové zbarvení pod očima po nemoci. Bílý povlak na rtech, který se časem odlupuje.