Spagyrická sada sedmi pleťových krémů

Spagyrická sada sedmi pleťových krémŮ dle planetÁrních kvalit

Všichni si už dnes uvědomujeme působení Slunce a Měsíce na naší bytost. Někteří už vnímají působení ostatních planet ne jen na naší jemnější část ale i na celkový běh času. Tak jako planety působí na nás, tak se zobrazují v rostlinách, jak v barvě a tvarů květů a listů, tak i kořenů. Zobrazují se také i v její účinnosti. Výpovědní hodnotu pro nás také má konzistence, chuť a pach, místo výskytu, doba květu a zrání plodů. Podstata rostlin se nám postupem času zjevuje na mnoha úrovních, pokud je ustavičně zkoumáme.

Tu řekla andělika vědci: „Myslíš, že je možné úplně rozložit člověka, redukovat jej na chemické prvky, výsledkem nakrmit přístroj na měření a analýzu a usoudit z toho, zda jde o nadaného malíře nebo tvořivého hudebníka? Ne? Tak proč si tedy myslíš, že když si takto naložil s mým fyzickým tělem, že ses o mně něco dověděl?“

„Dobře, ale jak jinak se mám dovědět něco o léčivých silách rostliny?“ otázal se zmatený vědec.

Zeptej se starých mudrců, oni ti to povědí“ odpověděla andělika.

Ale vždyť už žádní staří vědci mudrci nejsou, a tradici bych sotva vypátral!“ Povzdych si vědec.

Pak se staň sám mudrcem! Staň se mým žákem. Pojď a posaď se ke mně. Předám ti rituály a kouzelné formulky, s nimiž budeš moci zavolat mé sestry a bratry“.

(Stephan H. Bruhner, „Sacred Plant Medicine“, cit. Podle Wolf-Dietera Storla)

Každý den má svojí planetární kvalitu, která se periodický po týdnu střídá. Z planetárních názvů, vznikly i názvy jednotlivých dnů v týdnu.

Tak jako by nám stejná polévka  třetí den už nechutnala, protože nejen chuťové buňky  ale i fyzické tělo, už nasycené stejnými látkami, by jí odmítalo, jediný pleťový krém by po několika dnech používání, neplnil svůj účel.

Kromě toho, Záměrem bylo zvědomnit si život, spojit se s každým a se vším. Pocítit v Sobě Svět a najít se opět v něm skrze "oddělovací orgán", skrze kůži, skrze dotek.

V každém jednotlivém pleťovém krémů jsou oleje, výtažky a esence, ve kterých se zrcadlí planety dominující jednotlivým dnům. Vůně je pak cestou k podvědomí i k paměti a reakce našeho čichu ukazuje na hlubší vnímání planetární kvality v nás.

Rozlišovací schopnost a citlivost ve vnímání planetárních kvalit jednotlivých dnů v týdnu si může vypěstovat každý člověk, který v sobě má touhu k poznání a pochopení.

A pokud pomineme duchovní aspekt KOSMEtiky a zaměříme pozornost na hmotné složení spagyrických pleťových krémů, zjistíme jistou podobnost v hraničních složkách , tj. emulgačním systému sestaveného z emulgátorů z oliv, glycerolu a vyšších mastných kyselin, lecitinu a xantanové pryskyřice. Tyto jsou šetrně vyrobeny z přírodních zdrojů a v této kombinací jsou schopní do sebe navázat dle aktuální potřeby naší pletí další potřebnou vodu či náš oblíbený olej. Díky tomuto flexibilnímu emulgačnímu systému, všechny pleťové krémy ze spagyrické týdenní sady může používat každý "typ" pokožky a bez ohledu na věk. Profil mastných kyselin, vitaminů a dalších prospěšných látek v použitých olejích a máslech je pečlivě dlouhé roky sestavován tak, aby jejích zastoupení v jednotlivém přípravku bylo optimální. Kvalita jednotlivých ingrediencí je v současné době na nejvyšší možné úrovni. Díky tomu, že byly vyrobené z mé vlastní touhy poznat svět a sebe skrze rostliny, alchymistickou techniku - spagyrii a dynamizací  pro mne a mojí rodinu, spontánně se rozšiřovali z úst do úst několik let, plní harmonizační a poznávací pouť.

Tak, jak lásky jsem schopná ke svému vnitřnímu dítěti, tak pro všechny muže a ženy, kteří mají v sobě touhu k pochopení a poznání, pomůžou k uvědomělejšímu a harmoničtějšímu životu. Vedlejším efektem bude pouze krásná, vyhlazená a zdravá pokožka.

Planetární disk, na kterém je sada položena se skládá z přesně vytvořených koleček podle posvátné geometrie. V každém kolečku pro jednotlivý krém je planetární pečeť, podle Dr. Rudolfa Steinera.

Ať nám poslouží k Pravdě a Dobru!

Historie vzniku spagyrické sady 7

Pro hlubší uvědomění těchto polarit Slunce-Měsíc, sedm let jsem vytvářela recepturu pro dva revitalizační spagyrické pleťové krémy Aurum Sol a Argentum Luna, odpovídající kvalitám Slunce a Měsíce. Rostliny, mastné oleje, esenciální oleje, rostlinná másla, odpovídající kvalitám neděle a pondělí (doplněné některými složkami Venušského původu, které podporují jejích kvality), mají za úkol tyto dvě kvality sjednotit.

Při samotné tvorbě, jakožto člověk narozený se Sluncem v Býku a Měsícem ve Štíru (opozice), jsem prožívala hodně radostí a bolestí. Celých dlouhých sedm let jsem měla dominantní pocit, že jsou tisíce žen, které jsem za uplynulých 27 let ošetřovala, se mnou. Byl to velmi intenzivní duševní posun, ve které mi napomáhali můj, dnes už 9 letí syn a velmi senzitivní pes (bernský salašnický). Hluboké ponory jsem většinou nacházela v lese, u moře nebo v pobytu ve tmě. Pak nastalo období ticha před bouří a také tvrdé práce na nově rostoucím dítěti.

Přesto, že jsem každodenně střídala a spolu se mnou stovky žen, tyto dva spagyrické pleťové krémy - Aurum Sol a Argentum Luna-u pochopila jsem i díky jím, že je to úplně jiné v ostatních dnech vyjímaje neděli (angl. Sunday, něm. Sonntag, Sun, Sonne = slunce) a pondělí (angl. Monday, něm.Mon(d)tag = měsíc). Jako by se smysly nasycovali a pokožka už nechtěla… Už tenkrát se začal v myšlenkové rovině (před cca 5 lety chystat týdenní spagyrický set dle planetárních kvalit.

Třetí dítě, Ferrum Mars byl největší výzvou – zvládnout a pochopit mužský aspekt v mé rodině – mého manžela. (Planeta vládnoucí mým znamením je Venuše a planeta vládnoucí jeho znamením je Mars * pozn. pro hlubší pochopení podmínek vývoje spagyrického setu). Kolik objektivity jsem schopná – to ať posoudí všichni, kteří nás osobně znají, informace, které zveřejňují, pramení z pečlivého prozkoumání mého a blízkých lidí. Manžel je uvědomělý Duch ve fyzickém těle. Nikdy jsem s ním nezažila lidský projev emocí. Bude to znít velmi zvláštně… Za deset let společného života se mi nepodařilo vyprovokovat ho k žádné lidské emoci. Nikdy nebyl vzteklý, nikdy jsem ho nezažila smutného, nikdy jsem necítila, že má strach, nikdy jen tak neseděl a nerozjímal. Byl a je, jako ta včelka, šťastná ve své činností… 
Výjimečný byl moment, když jsem vybrala aloe vera jako typickou Marsovskou rostlinu. Myslela jsem si, že to bude světle zelený roztok, jako šťáva, kterou většina dobře zná. Ve chvíli, když se mi podařilo vyrobit spagyrický výtažek, který jsem naložila do pelikánu, obsah zrudnul a já v úžasu a vděčnosti se slzy, jsem pochopila, že mám vedle sebe vysoce vyvinutou duchovní bytost (stále trvalé oficiálně bydlící už dvacet let v ulici Sarajevská (město odkud pocházím), a ne sociopata, neschopného projevu lidských emocí. Emoce, která zachvátila tuto chvíli mojí bytost byla hanba (stud), za všechna ošklivá slova nebo projevy mého ega, která jsem občas v závanu hněvu nebo vzteku, projevovala k manželovi. Obviňovala jsem ho, že pořád pracuje a za 9 let nás nikdy se synem nevzal na dovolenou.

Uvědomila jsem si díky spagyrické práci na aloe vera, kterou mi maminka vypěstovala a pěstuje, dnes už i spoustu přátel, včetně mně), že tu bojovnost, projevovanou k mému muži, mám zvládnout samá v sobě (můj Mars mám na jeho Slunci). Tu zdravou rytířskou bojovnost, ovládnout draka a přetransformovat toho Štíra v sobě na holubičku, která poletí ke Světlu. Ferrum Mars (úterní pleťový krém, fr. Mardi) byl na Světě. Společně se mnou, všechny tři pleťové krémy používalo cca 100 žen, které mi pravidelně sdělovaly své zkušenosti.

Přišel čas středy (ital. Mercoledi) a Merkura. Dostalo se mi velké pomoci od nejúžasnější bytosti, která v sobě nemá žádnou jinou emoci, kromě všeobjímající nepodmínečné lásky. Používali tento spagyrický pleťový krém i malé dětí na různé potíže s řeči, či častými záněty krku. Prohlásili ho za léčivo. Zde se záměrně nemůžu rozepisovat. Snad jen, že získal jméno HG Mercurius.

Už tak posílená a s důvěrou, jsem během dvou měsíců zvládla Stannum Jupiter - a (čtvrteční pleťový krém, ital. Giovedi, gen.Iovis). Práce se šalvějí a brutnákem lékařským mi nedělali potíže. Trochu se do něj chtěla vmísit jupiterská pampeliška, no nakonec vycouvala, jako zbytečný vetřelec. PS. Věda by často chtěla mít převahu nad všeobjímajícím laskavým Stvořitelem.

Hned po ukončení Stannum Jupiter-a - rychlé expanze, jsem pocítila, že je nutné odpojit se z každodenností a odjela jsem k moří najít, co se mi za všechny ty roky vytratilo. Lásku k vnitřnímu dítěti, otevřít zbytek, který se mi zatlačil do pozadí narozením mého milovaného syna. Odevzdat moři poslední zbytky bolestí, které tam někde v zákoutí spaly. Jednou pro vždy se oprostit od sebemenší sebedestrukce. Nakolik se mi to povedlo, nedokáží to vše napsat. Píšou mi to ženy, občas i nějaký muž. Nebudu je zde citovat. Můžu jen napsat, byl to hluboký očistec a slzy jsem ponechávala při potápění s otevřenýma očima moři. Duše tančila a srdce se usmívalo. Vděčnost, že se můžu osvobodit a tím i všechny ženy a muži, kteří mají ke své pokožce jiný vztah. Prototyp Cuprum Venus-u se narodil v Chorvatsku. Po návratu jsem ho v pátek (ital. Venerdy) vyrobila a šlo to „jak po másle“. Provázela mně jen vděčnost a radost. Budiž tak všem, kteří ho v pátek používají.

Ani jsem netušila, že se mi pár dní potom na 14 dní „nastěhuje“ celá moje původní rodina (bratr, máma, táta). Najednou jsem doma měla 5 dětí (plus syn a manžel). Každý chtěl v jinou dobu jídlo, často v jedné chvíli mluvili na mně tři najednou, zvonil telefon, homogenizátor zvonil, oběd se připálil a táta opakoval jako nejhlasitější, kdy bude ta masáž nohou. Měla jsem pocit, že nedýchám. No, karma není zdarma, anebo je? Otevřelo se mi spoustu starých vzorců, ve chvíli, když už jsem nemohla, pomohl mi můj velký přítel Bak. Chodívám s ním pravidelně na procházky lesem a vždy trpělivě čeká, dokud neudělám poslední cvik. Pak svým čumákem zavadí o mojí nohu několikrát, že už je na čase běhat. Týden jsem s ním nebyla ani jednou, ba úplně jsem na to zapomněla. Bak po týdnu začal tak smutně kňourat a koukat na mně…a já pochopila! Okamžitě jsem všechny nechala a po týdnu na chvíli odešla z toho „šíleného domů“. A zas pochopila, že to vše jde dělat jinak, bez výčitek jsem si poprvé ten den na chvíli lehla, zavřela, dýchala, s myšlenkou, že mně nikdo aspoň 10 minut nebude potřebovat. Poděkovala jsem protěži alpské a přesličce, které na mně čekali připravené v laboratoři. Poděkovala jsem Plumbum Saturn-u, který jsem v sobotu (angl. Saturday) vyrobila. Bylo to nesmírně těžké, nic mi neodpustil, za to pocit svobody, který mi dál, že můžu i jinak, je nenahraditelný. Plumbum Saturn otevírá nedořešené, nepochopené z časů minulých, ukotví nás přesličkou a zároveň povznese odolnou protěži alpskou a vysokými jehličnany do vysokých výšin kde uvidíme sebe a svět z jiné perspektivy. Budiž nám všem přána svoboda!