Schüsslerova sůl Nat mur, BIOMINERAL D6® barva: fialová, číslo 8

Chlorid sodný, NaCl

Hydratace buněk a regulace vody. Dehydratace představuje mnohem větší problém, než si uvědomujeme. Nat mur pomáhá při všech projevech dehydratace: suché klouby a ploténky (praskání v kloubech), suché oči, pálivá bolest očí a sliznic, suchá kůže a sliznice, vodnatá sekrece z nosu, řídké slzy, suchá kůže a sliznice, oteklé sliznice, ztráta čichu a chuti, sucho v ústech, neustálá žízeň, slaná nebo slaná rýma, sucho v ústech, sucho v ústech, sucho v ústech, vodnaté masivní pocení nebo neschopnost se potit, vodnaté zvracení (žaludeční potíže), žaludeční potíže (žaludeční potíže).jako na vodě), vodnatý průjem, časté močení a potíže s močením, časté záněty a záněty močového měchýře, močových cest, nucení na močení, při úpalu, suchý dráždivý kašel bez příznaků zánětu. Podporuje ledviny, které regulují množství vody v těle. Pomáhá při dalších onemocněních souvisejících s narušeným pohybem vody (spolu s Mag phos) - vysoký krevní tlak, zelený zákal, histaminová intolerance, silná pocení v menopauze. Podporuje regeneraci kloubů a plotének a tvorbu vitálního tepla při zimnici. Pomáhá při prevenci alergií a spolu s Calc phos a Zincum při alergických projevech: vodnatá sekrece, pálení a suchost sliznic, silné otoky, senná rýma. Důležitá sůl pro regeneraci, ochranu a hydrataci sliznic, zejména žaludku a dutin. Prostředek proti únavovému syndromu - celodenní.

Únava, otupělost, obtížné ranní vstávání, spánek je neosvěžující. Je součástí bojové trojkombinace Kali phos - Nat mur - Ferr phos.

NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

Poruchy pitného režimu, např. rezistence Poruchy pití, jako je pocit odporu k pití vody nebo nadměrné pití vody s pocitem neustálé žízně, Zvracení vody, nevolnost z vody. Chronický pocit sucha v ústech a krku (Calc phos, Zincum). Suchý chronický kašel bez zánětu, suchý reziduální kašel po zánětu dýchacích cest, pocit lechtání na sliznicích (Calc phos). Chronický zánět vedlejších nosních dutin, suchost sliznic - posílení sliznic, ale ne jako akutní lék (Calc phos, Zincum). Vysoký krevní tlak (Mag phos, v případě aterosklerózy také Silicea a dieta). Alergie, senná rýma, vodnatá rýma, sekrece způsobující pálivou bolest, alergické otoky kůže a sliznic (Calc phos, Zincum, Mag phos). Histaminová intolerance, potravinová intolerance (Mag phos, Cuprum, Calc phos, Nat phos). Ztráta čichu a/nebo chuti (Zincum). Suchá rýma (Calc phos, Zincum). Úpal (Ferr phos). Vodnatá chronická rýma (Nat sulph - při akutní viróze se silným otokem nosní sliznice a toxiny). Pálení žáhy, gastritida, bolesti žaludku (Calc phos, Zincum, Mag phos, Nat phos).Osteoartritida, vysychání kloubů a plotének, poškození chrupavek a vazivových úponů (úprava pitného režimu, Silicea, Calc phos, Mag phos - akutně při neuralgických bolestech). Praskání kloubů. Voda v koleni (Nat sulph). Syndrom suchého oka nebo slzení z únavy, chladu, průvanu (Calc phos, Zincum). Chronické nebo opakující se záněty, infekce močových cest, řezání po vymočení, ne při něm.(Ferr phos, Zincum). Chronický zánět prostaty (Zincum, Silicea - zvětšená prostata). Místní otok v oblasti kotníků, horních víček atd. (Calc phos). Přecitlivělost a prudké reakce na bodnutí hmyzem. Vodnatý průjem nebo zvracení vody (biokomplex - velká ztráta elektrolytů, hrozící dehydratace). Celodenní únava a malátnost se zhoršením v ranních hodinách (součást bojové trojkombinace s Ferr phos a Kali Phos). Glaukom - vysoký nitrooční tlak (Mag phos). Chlad celého těla, snížený vitální produkce tepla, nižší tělesná teplota, pocit chladu i v létě.

Silné vodnaté nebo slané pocení ve dne i v noci nebo neschopnost se potit (Jodum, noční pocení: Calc phos). Depresivní nálady, melancholie, negativní myšlení, hypochondrie, plačtivost nebo naopak neschopnost plakat. (Kali phos, Mag phos). Suchá kůže, suché šupiny, suchá popraskané rty. Bolest hlavy, případně nevolnost z dehydratace nebo "kocoviny" v očích, spáncích, na čele a v horní části hlavy. Ranní těhotenská nevolnost a zvracení vody (Ferr phos - zvracení po jídle, Nat sulph - zvracení žluči, Nat phos - zvracení kyselin).

Poznámka: ranní nevolnost souvisí s hypoglykémií, proto by měl být nejprve podán cukr. Pokud se stav po podání cukru nezlepší, podávejte další léky. Polyurie. Oligurie (Mag phos, teplo). Chronický alkoholismus -rehydratace (Mag phos).

TĚLESNÉ PROJEVY:

Ranní zdravotní problémy jsou nejhorší (únava, otoky, kašel atd.). V suchém prostředí nebo v lednu a únoru se problémy zhoršují. Extrémní chlad, citlivost na chlad (i v létě). Zvýšené slinění. Jazyk je čistý, s pěnivým povrchem, hlenem na okrajích. Neutichající žízeň nebo odpor k vodě. Extrémní chuť na slané nebo nechuť k soli. Chuť na kořeněné a ostré (kořeněná jídla zvlhčují sliznice). Zhoršuje se chladem. Zhoršení nebo zlepšení při moře.

DIAGNOSTIKA OBLIČEJE

Výrazná nazolabiální rýha. Zvětšené póry v oblasti spánků a tváří (jako pomerančová kůra). Viditelné pocení, krůpěje potu na nose a čele. Želatinový lesk kůže, zejména kolem očí (jako šnečí stopa). Vlhká oční víčka. Slzení očí (jako při pláči). Otok horních víček (po slzení), při pláči. Suché lupy. Suché rty.