Schüsslerova sůl Kali phos, BIOMINERAL D6®, barva: červená, číslo 5

Fosforečnán draselný, KH2PO4

Energie. Základní lék proti únavě, syndromu vyhoření, poruchám krátkodobé paměti, psychickému a fyzickému vyčerpání. Pomáhá při spánkové deprivaci a psychický stres. Podporuje optimismus, pocit klidu, koncentraci a paměť. Pomáhá studentům ve zkouškovém období, manažerům při hektickém období, ženám na mateřské dovolené, při depresích, apatii, podrážděnost, hyperaktivní mysl, zoufalství, úzkost, strach a další psychické problémy. Tonikum pro rychlé a intenzivní situacích. Součást bojové trojice (Kali phos - Ferr phos - Nat mur).

 Vynikající prostředek k překonání silného stresu, šoku, plačtivosti Posiluje. Odolnost mozkových a nervových buněk vůči toxinům. Podporuje regeneraci a vitalitu mozku a smyslových nervů.

NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena i vhodná kombinace několika solí:

Chronický únavový syndrom Únava, syndrom vyhoření (Ferr phos, Nat mur, Manganum, Iodum).

Akutní šok (úmrtí v rodině, rozchod, špatná zpráva, životní změna). Zoufalství, deprese, apatie, plačtivost (Nat mur). Strach, úzkostné stavy, fobie (Nat. (např. agorafobie, strach ze selhání). Vyčerpání z duševní práce a učení: studenti, manažeři, podnikatelé (mag phos).

 Podpora energie a učení v zkouškovém období. Užívání Kali phos může navodit spánek, přirozený způsob obnovení energie (Ferr phos zlepšuje okysličování a bdělost, Mag phos podporuje učení a dlouhodobou paměť).

Po těžkém porodu. Matky pečující o malé děti, bez dostatečného spánku.

Neurastenie, nervová podrážděnost. až agresivita. Přecitlivělost na zvuky a světlo: U depresí, starých lidí (Silicea).

Svalová únava: posiluje svaly výkonnost svalů po vyčerpání z intenzivní sportovní činnosti. Proti svalové slabosti a omezené pohyblivosti u starších osob a také k prevenci pádů (Mag phos). Hyperaktivní mysl, neustále

 Analyzování problémů, opakující se myšlenky spojené se starostmi, neschopnost duševně se uvolnit.

Nespavost (Mag phos). Dětský pláč v noci ze spaní. Poruchy pozornosti, nesoustředěnost, ADHD (Calc phos), Nekróza, gangréna.

Parodontitida, snadné krvácení dásně, rozpad tkání (Ferr phos). Atrofie nervů a svalů.

Vysoká teplota nad 39°C, zejména pokud trvá 3 dny nebo déle (Ferr phos, kromě lékařské péče kontrola CRP).

Biochemické antiseptikum, podpora vitality při závažných a obtížně zvládnutelných infekcích jako doplněk antibiotické léčby, ochrana buněk před toxiny, jedy a nitrobuněčnými patogeny (Ferr phos, Zincum).

tuková degenerace s únavou. Všechna onemocnění mozku - podpora vitalitu a regeneraci: infekce, demence (Mag phos, Zincum), poruchy mozkové činnosti, krátkodobé paměti, epilepsie (Cuprum, Silicea), otřesy mozku (Nat sulph), po mozkové obrně ke zlepšení mozkových funkcí, degenerativní onemocnění mozku a nervových onemocnění (Silicea, Zincum). Poruchy menstruačního cyklu od dlouhodobého stresu z vyčerpání, krev bývá velmi tmavá a zapáchající, nebo vynechávání menstruace z vyčerpání.

Poruchy srdečního rytmu, zejména po psychickém stresu, prevence srdečního infarktu (Mag phos). První trimestr těhotenství, zejména budoucí matky vyčerpané stresem a prací (Ferr phos, Nat mur). Extrémně vyčerpaní, těžce nebo dlouhodobě nemocní pacienti, podléhající dlouhodobé nemoci, kdy pacient začíná psychicky vzdávat a nemůže s nemocí dále bojovat. Onkologie pacienti. Psychiatričtí pacienti (kromě psychoterapie a/nebo psychiatrické léčby)

 Bojová trojkombinace na podporu:  Kali phos - energie, Ferr phos - kyslík, Nat mur - voda.

 TĚLESNÉ PROJEVY:

 Velký neustálý hlad, chuť na cokoliv, zlepšení po jídle, chuť na ořechy. Stesk po domově a blízkých, přítomnost jedné nebo dvou blízkých osob stav zlepšuje. Velká společnost naopak nepomáhá, pacient odmítá společenské akce. Hnilobný zápach z úst nebo tělesný zápach nesouvisející s hygienou. Příměs tmavé krve ve výpotku nebo zvratků (rozpad tkáně), menstruace s tmavě páchnoucí krví. Málo pohybu zlepšuje stav, hodně člověk nezvládá mnoho pohybu nebo se rychle unaví. Tma a ticho zlepšují (např. zatažené závěsy), nesnese jinak běžný hluk, jako je zvuk vysavače nebo mixéru. Tichem se zlepšuje, člověk nesnese stres, rozrušení stav zhoršuje.

DIAGNOSTIKA OBLIČEJE

Ztráta zdravé barvy a lesku obličeje, ztráta "jiskry". Šedavá, popelavá barva pleti obličeje, zpočátku na spáncích a v okolí úst, později na celém obličeji, nezdravá barva obličeje. Depresivní a bolestivý vzhled obličeje. Změna výrazu obličeje, "zamrznutí" v oblasti čelistí, neschopnost udržet oční kontakt, neschopnost vnímat vyšší hodnoty. Klesající spánky.