Schüsslerova sůl Nat sulph, BIOMINERAL D6® – barva: korálová, číslo 10

Síran sodný, Na2SO4

Detoxikace jater, lymfatického systému a střev. Odstraňuje nadbytek vody spolu s toxiny z těla. Pomáhá při svědění kůže, chronické přetížení, alergii na slunce, nadýmání, dyspepsii, zahlenění, ekzémy, oteklé bércové vředy, vyrážky s vodnatým obsahem, opakující se migrény (bolesti jsou v záhlaví), na bércové vředy, premenstruační syndrom. Podporuje správnou funkci, regeneraci a detoxikaci Játra poškozená toxiny, antikoncepcí, alkoholem, léky, po antibiotikách, hepatitidě apod. Podporuje vylučování žluči. Vhodný prostředek pro virová onemocnění.

 NEJČASTĚJŠÍ POUŽITÍ

V závorce je uvedena také vhodná kombinace několika solí:

Zhoršené jaterní testy. Hepatitida - zánět jater (Zincum, Selenium), cholecystitida - zánět žlučníku. Žloutenka. Cholestáza - porucha vylučování žluči, žluč se hromadí v játrech, žlučové kameny (Mag phos, horký hořčík při kolikové bolesti). Poškození jater léky a Alkoholem, zejména chronickým užíváním. Diabetes 1. typu (Kali sulph, Mag phos, Zincum). Infekční mononukleóza. Svědění kůže. Alergie na slunce, vyrážky se serózním (vodnatým) exsudátem (Nat mur). Ekzémy, mokvání, chronické záněty kůže, olupování kůže, zhoršení po dietních chybách a také večer (Kali sulph). Vředy na holeních se serózním exsudátem - kromě granulace poškozené kůže musí být současně přítomna i detoxikace (Calc sulph - hnisání). Recidivující herpes labialis s vodnatým exsudátem - nejedná se o akutní stav, ale o prevenci opětovného výsevu. Calc sulph - hnisavý a špatně se hojící opar). Viry - obecně jakékoliv - např. klasická chřipka, pocit lupavosti v končetinách (Ferr phos), nachlazení s oteklými sliznicemi a vodnatou sekrecí, angína s těžce probíhajícím oteklými mandlemi. Virové bradavice (Kali mur, Zincum). Chronický hlen v dýchacích, který může měnit barvu i konzistenci, "vlhké astma" s hlenem, zhoršující se za vlhkého počasí, chronická obstrukční plicní nemoc (Kali sulph, Nat phos).: u astmatu se suchými sliznicemi je vhodné užít Nat mur dříve k rehydrataci. Bolesti hlavy - bolesti hlavy při Bolesti hlavy - bolesti hlavy při otravách a dietních chybách, migréna (v počáteční fázi užívat horký Mag phos při pocitu napětí a tlaku), bolesti hlavy "po kocovině" (Nat mur). Zvracení žluči, hořká chuť na U kořene jazyka. Chronický zapáchající průjem, nesnášenlivost jídla, plynatost, páchnoucí větry. Předmenstruační syndrom. Cysty, myomy (Kali mur). Špatné jaterní testy s/po těhotenství. Zadržování vody, otoky celého těla nebo celých končetin (pozor, nezaměňovat s lokálními otoky v těle), kotníků, očních víček, typické pro Nat mur), náhlé zvýšení hmotnosti, např. 2 - 4 kg za týden apod. Zadržování vody v těle v tropech klimatu a vlhkém prostředí, přejídání a častá konzumace alkoholu. Ascites, lokální otoky s nahromaděnou volnou tekutinou, otok mozku po úrazu, voda v koleni (Nat mur), otoky kloubů, otoky kostní dřeně atd. Atopický ekzém (Nat mur, Silicea).

TĚLESNÉ PROJEVY:

Hořká chuť u kořene jazyka. Zvracení žluči. Vodnaté vyrážky na kůži, mokvání, zanícená kůže. Otoky rukou, nohou a celého těla. Tělo je nasáklé vodou jako houba. Pocit těžkých nohou. Tendence zadržovat vodu v celém těle. Zhoršení stavu v horkém a vlhkém prostředí. Zlepšení na čerstvém vzduchu a v suchém prostředí. Zhoršení s vlhkostí.

Temperament, vzrušivost.

Průjem ráno náhle, často průjmy s plynatostí. Chronický průjem.

 Červený až červenomodrý nos (tzv. červenočervený až červený nos, zarudnutí se může rozšířit na tváře. Váčky pod očima. Ztluštělý krk a řasy. na zátylku. Žlutá až žlutozelená barva kůže obličeje (např. kolem úst) a očních sklér. Chronický ekzémový zánět kůže, kůže je drsná, horká, olupuje se, mokvá, po olupování zůstává červená. Povlak na kořeni jazyka je nazelenalý až zelenošedý nebo zelenohnědý. Detoxikace jater, lymfatického systému a střev. Odstraňuje nadbytek vody spolu s toxiny z těla. Pomáhá při svědění kůže, chronické přetížení, alergii na slunce, nadýmání, dyspepsii, zahlenění, ekzémy, oteklé bércové vředy, vyrážky s vodnatým obsahem, opakující se migrény (bolesti jsou v záhlaví), na bércové vředy, premenstruační syndrom. Podporuje správnou funkci, regeneraci a detoxikaci. Játra poškozená toxiny, antikoncepcí, alkoholem, léky, po antibiotikách, hepatitidě apod. Podporuje vylučování žluči. Vhodný prostředek pro virová onemocnění.

 

DIAGNOSTIKA OBLIČEJE:

 

Váčky pod očima. Ztluštělý krk a řasy na zátylku. Žlutá až žlutozelená barva kůže obličeje (např. kolem úst) a očních sklér. Chronický ekzémový zánět kůže, kůže je drsná, horká, olupuje se, mokvá, po olupování zůstává červená. Povlak na kořeni jazyka je nazelenalý až zelenošedý nebo zelenohnědý. Červenočervený až červený nos (zarudnutí se může rozšířit na tváře).